Harrastusten historiaa yrittäjyyden ohella

Bensaa suonissa

Roiko Tradingin konkarin Jukka Roikon autourheiluinnostus sai alkunsa 60-luvun lopulla jolloin hän toimi taistelulähettiläänä Upinniemessä rannikkojääkäripataljoonassa.

Kuvassa taistelulähetti Jukka Roiko Kemiönsaaressa.

Volvo Amazon oli Jukan ensimmäinen auto, jolla hän ajoi maarata-ajoja raviradoilla Norjan, Ruotsin ja Suomen pohjoisosissa. Tuloksena oli Nordic Cupin mestaruus. Samoihin aikoihin alkoi Jukan yrittäjäura Esso-huoltoasemalla Kannuksessa.

Kuvassa Jukka Roikon Volvo Amazon Nordic Cupin osakilpailussa vuonna 1972

Simca 1300 Rallye oli Jukan seuraava menopeli Amazonin jälkeen. Tälläkin autolla Jukka kiersi Nordic Cupin osakilpailuja vuosina 1974-1975 ja tuloksena jälleen mestaruus. Simcalla irtosi myös jääradan hopesija Suomenmestaruuskisoissa 70-luvun puolessa välissä. Autokorjaamo J.Roiko perustettiin näihin aikoihin vuonna 1974.

Simca varmassa kuljetuksessa 70-luvulla.

Vuonna 1976 menopeliksi vaihtui Ford Capri Rs 2600, jossa oli Weslaken V6 moottori. Kisoja kierrettiin tällä menopelillä muun muassa Hämeenlinnassa, Seinäjoella, Keimolassa sekä Mo i Ranassa Norjassa. Kilpakumppaneihin lukeutui muun muassa Rallin Euroopanmestari Pauli Toivonen, jonka poika Henri Toivonen oli myös Jukan kilpakumppani Simca-vuosina.  Tälläkin autolla irtosi Nordic Cupin mestaruus vuonna 1977.

Jukan Capri rata-auto kisassa 1970-luvulla

Viimeinen kisa, jonka Jukka ajoi rata-autollaan oli 1979. Kuvissa esiintyvä Ford Capri on tällä hetkellä autokeräilijällä Englannissa. Sekä Esso huoltoasematoiminta että Autokorjaamo J.Roiko loppuivat vuonna 1980 ja tilalle tuli Auto-Roiko, joka aloitti toimintansa vastarakennetussa kiinteistössä Kokkola-Kajaanintien varrella Kannuksessa. Samoissa tiloissa toimii tällä hetkellä Sebastian Roikon perustama Roiko Trading Oy, joka jatkaa pitkää yrittäjäperinnettä seuraavassa polvessa. Roiko Trading hyödyntää Jukan pitkää myyntikokemusta.

 

Tuleva yrittäjä Sebastian Roiko autonhakureissulla Romaniasta 2017

 

 

 

 

Ota yhteyttä

Sähköposti: info@roikotrading.com

Puhelinnumero: 0401571466

Myynti: Sebastian Roiko

Postiosoite: Rantatie 3, 69100 Kannus

Käyntiosoite: Asematie 28 69100 Kannus

UUTTA JUURI NYT

Myynnissä vuoden 2019 Push Off puoliperävaunu. Malli: ASS 372. Ensirekisteröinti 01/2019 ja perävaunu on katsastettu ja rekisteröity Suomessa 10/2022. Sijainti: Kannus, Keski-Pohjanmaalla.

Sebastian Roiko

Luotettava toimija